sobota, 10 września 2016

Domowy rollo-kebab z kurczakiem i kolorowymi warzywami


Na pomysł zrobienia takiego kebaba wpadła moja szwagierka i gdy go tylko spróbowałam, to od razu wiedziałam, że muszę Wam przekazać ten przepis. Rewelacja! Poza tym jest to idealne danie dla niespodziewanych gości, gdy akurat dysponujecie gotowymi polędwiczkami czy "resztką" kurczaka z obiadu ;-)

Na jedna porcję:
2 polędwiczki z kurczaka w panierce (można kupić w biedronce lub zrobić wg tego przepisu)
3-4 listki sałaty
4-5 pomidorków koktajlowych
1 zielony ogórek
1/2  małej fioletowej cebuli


Tortillę i kurczaka podgrzewamy. Pomidorki kroimy w ćwiartki, a cebulę i ogórka w kostkę. Połowę tortilli smarujemy majonezem, a następnie ketchupem. Za pomocą wypukłej strony łyżki łączymy majonez z ketchupem w jeden sos. Na środek posmarowanej części tortilli nakładamy sałatę, pokrojonego w paseczki kurczaka oraz warzywa. Całość posypujemy prażoną cebulką i zwijamy – najpierw składamy dolną część, a następnie prawą i lewą. 


2 komentarze:

  1. Domowy rollo-kebab - jest pysznie i tak kolorowo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Parę razy coś podobnego robiłem. Polecam :)

    OdpowiedzUsuń