piątek, 8 stycznia 2016

Sakiewki z panierowanym kurczakiem


Zostały Wam kotlety z obiadu? Dobrze się składa, bo mam dla Was fajny śniadaniowy przepis, który pozwoli Wam je wykorzystać :-D 

Naleśniki:
1 jajko
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
1 szczypta soli
4 łyżki oleju rzepakowego

Dodatkowo na każdy krokiet:
1 kawałek piersi z kurczaka w panierce (może być kotlet z obiadu)
1 czubata łyżka startego żółtego sera
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki


W misce mieszamy jajko z dużą szczyptą soli, mlekiem, wodą, olejem i mąką, aż uzyskamy gładkie ciasto. Smażymy naleśniki bez używania dodatkowego oleju. na środku sakiewki układamy kurczaka pokrojonego w paseczki i posypujemy go startym żółtym serem oraz posiekaną natką. Zwijamy naleśnik w formę sakiewki i przekłuwamy 2 wykałaczkami, żeby naleśnik się nie rozwijał. Zapiekamy 10 minut w 180 stopniach (termoobieg).


1 komentarz:

  1. Wyglądają bardzo apetycznie. Bardzo ciekawy przepis :-)

    OdpowiedzUsuń