piątek, 11 września 2015

Jaglanka waniliowa z borówkami

   
Przepis jak zwykle jest bardzo prosty, a przy tym smaczny i sycący. I o to chodzi! Zdziwicie się jak łatwo przygotujecie dużą porcję pożywnej jaglanki. Taka porcja starcza na pierwsze i drugie śniadanie :-) Przepis przetestowałam też na moim 16-miesięcznym maluchu - wcinał, aż mu się uszy trzęsły ;-)


1 woreczek kasy jaglanej (100 g)
1 łyżeczka oleju rzepakowego
2 małe jogurty naturalne
3-4 łyżeczki domowego cukru waniliowego
200 g borówek


Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu z łyżką oleju rzepakowego. Odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Dodajemy jogurt wymieszany z cukrem, a następnie borówki. Wszystko razem mieszamy.

2 komentarze:

  1. Szybko, smacznie i pożywnie. Takie dania są najlepsza. A jak jeszcze smakują naszym skarbom ... no cóż czego chcieć więcej. Jak dla mnie uśmiech i zadowolenie moich pociech jest najważniejsze :)

    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń