poniedziałek, 28 września 2015

Bułka zapiekana ze szpinakiem i kurczakiem


Polecam kolejny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa :-) Pyszności!


4 czerstwe bułki
1 pierś z kurczaka
1/2 opakowania mrożonego szpinaku
czosnek granulowany
100 ml śmietanki uht
1 serek topiony śmietankowy długi


Na patelni podsmażamy kurczaka pokrojonego w kostkę i posypanego przyprawą warzywną. Dodajemy szpinak i doprawiamy czosnkiem granulowanym. Gdy szpinak już zwiotczeje, dodajemy śmietankę i pokrojony serek topiony. Całość dusimy, cały czas mieszając. Kokilki wykładamy (dno i boki) czerstwą bułką pokrojoną w kromki. Do środka nakładamy porcję kurczaka z sosem szpinakowym. Możemy dodatkowo posypać danie startym żółtym serem. Zapiekamy chwilę w piekarniku.

4 komentarze:

  1. Super! Zapraszam do akcji
    http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/drugie-zycie-pieczywa

    OdpowiedzUsuń