wtorek, 30 czerwca 2015

Jajka faszerowane w szynce włoskiej


Ciekawy i pyszny pomysł na jajka faszerowane :-)


6 jajek
6 plastrów szynki włoskiej suszonej
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
1 łyżka startego parmezanu


Jajka gotujemy na twardo. Następnie pozostawiamy do wystygnięcia i obieramy. Z każdego jajka ścinamy około 1/3 od strony wierzchołka i delikatnie od drugiej strony, aby można było stabilnie jajko postawić. Z jajek usuwamy żółtka i ugniatamy z resztkami białka, majonezem, parmezanem i przyprawami na gładka pastę. Jajka obwijamy w plasterki szynki. Następnie nadziewamy je pastą jajeczną. Dla lepszego efektu posypujemy jajka posiekaną świeżą lub suszoną natką pietruszki.

1 komentarz:

  1. Wspaniała propozycja i pięknie podane śniadanie.

    OdpowiedzUsuń