sobota, 6 czerwca 2015

Croissant śniadaniowy jajko bekon


Szybko i pysznie! Wspaniała domowa alternatywa dla śniadania w fast-food'ach :-)


1 rogalik croissant
1 jajko
szczypiorek cienki
1 łyżeczka masła
2 plastry boczku


Na patelni rozpuszczamy masło. Wbijamy jajko, dodajemy posiekany szczypiorek i smażymy jajecznicę. Boczek podsmażamy na złoto bez dodatku tłuszczu. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Croissanta nacinamy ostrym nożem i nakładamy do środka złożone na pół plasterki boczku i ciepłą jajecznicę. Podajemy od razu.

3 komentarze:

  1. Tak, fajny i prosty pomysł, a ile radości :-) Przy okazji taka pro-porada a propos podsmażania bekonu na levelu master :-) http://www.listonic.com/protips/get/wexiipqyph Może też po prostu pzred pieczeniem suto skropić wodą. ;-) Smacznego i dzięki za przepis!

    OdpowiedzUsuń